kostpolitik

Institutionens kostpolitik tager udgangspunkt i at, børn motiveres til at være undersøgende og spise, når der er etableret en god stemning.

Hvilket betyder at, vi betragter personalet som stemnings ansvarlige for måltidet. Som en del af deres forberedelse har personalet forholdt sig til hvilke børn der ved sidder af hinanden, de er nærværende, de har sørget for at lokalet er ryddet og indbyder til fordybelse, de  gjort sig tanker omkring et samtaleemne og de taler løbende med børnegruppen om hvilke forventninger, der er til børnenes adfærd. Fx: hvordan sidder man på stolen eller hvor højt skal vi taler vi sammen under måltidet.

  

Forældregruppen i Kollektivhuset Bella, har valgt at institutionen skal have en fælles madordning, hvor vi får mad udefra. Forældrene kan vælge mellem tre forskellige grupper: Vegetar, Halal og Almindelig (evt. med svinekød).

Denne ordning gør det muligt at arbejde med det vi kalder børnenes madmod, altså at de tør smage noget de ikke har smagt før/ikke er vant til og at de derigennem bliver støttet i at turde prøve nye ting og få nye oplevelser.

Udgifterne bliver lagt i forældrebetalingen.

 

Som en del af vores pædagogiske aktiviteter laver vi vegetariskmad med børnene, vores formål er at motivere børnenes nysgerrige og give dem ejerskab for måltiden.

Der gør vi ved at undersøge, lege og eksperimentere med maden. Der bliver smagt på de forskellige ingredienser undervejs i processen, børnene bruger forskellige køkkenredskaber og

de børn der har været med til at lave maden, dækker bord og præsenterer maden for den øvrige børnegruppe.